Pravila članstva

Ova pravila su sastavljena da bi osigurala da vaše članstvo bude pozitivno iskustvo, te da nama omogući da vam pružimo uslugu efikasno i bez zabune oko kućnog reda u našem boxu. Ova pravila odnose se na sve članove, goste i sve vrste članstva. Pokušali smo biti maksimalno detaljni, ali zadržavamo pravo da ova pravila po potrebi promijenimo. Vaša odgovornost je da ste upoznati sa ovim pravilima.

Članstvo

Sve članarine su induvidualne i ne mogu se prenositi na drugu osobu.

Sve članarine moraju se platiti unaprijed da bi član mogao prisustvovati treningu.

Sve plaćene članarine su bespovratne.

Sve mjesečne članarine počinju sa danom učlanjenja i traju 30 kalendarskih dana.

Sve mjesečne članarine se automatski obnavljaju, ako nas niste ranije obavijestili o izmjeni.

Sve članarine mogu se privremeno “zamrznuti” i to minimalno 7, a maksimalno 30 dana, u toku jednog polugodišta. U slučaju da želite “zamrznuti” članarinu, morate nam poslati mail na [email protected] minmalno 3 dana prije datuma od kojeg želite “zamrznuti” članarinu. Mjesečni datum plaćanja članarine će se u ovom slučaju pomjeriti za broj dana na koji je članarina “zamrznuta”.

Zadržavamo pravo da otkažemo ili pomjerimo održavanje bilo kojeg termina treninga i to zbog praznika, posebnih događaja ili drugih razloga. Potrudićemo se da vas o tome blagovremeno obavijestimo. Promjene rasporeda ne mogu biti razlog za povrat novca od članarine.

Zadržavamo pravo da sa treninga udaljimo člana koji je na bilo koji način smetnja nama ili drugim članovima. Ako dođe do toga, a nadamo se da neće, zadržavamo pravo da ukinemo članarinu onome članu za kojeg smatramo da loše utiče na naš community. U tom slučaju napravićemo tom članu proporcionalan povrat novca od članarine.

Za vrijeme termina mogu se raditi samo treninzi koje su programirali treneri, osim uz njihovo posebno odobrenje.

Rezervacija termina i prijava u Wodify-u

Svi članovi mogu se prijaviti za trening počevši od 24 sata do 60 minuta prije termina koristeći sistem Wodify. Izuzetak je termin u 7:00 za koji su prijave moguće najkasnije do 9 sati prije termina. U slučaju da niko nije prijavljen za termin do 30 minuta prije njegovog početka, termin će biti automatski otkazan. Prijave se mogu otkazati do 30 minuta prije termina. U slučaju da ste kasno otkazali rezervaciju ili niste došli na rezervisani termin, to će se i dalje brojati kao iskorišteni termin.

Svi članovi mogu se prijaviti za maksimalno dva termina dnevno i to jedan CrossFit/Metcon termin i jedan Open Gym termin. Svaka prijava se računa kao jedan iskorišteni termin.

Svi članovi moraju rezervisati (RESERVE) svoje mjesto na treningu koristeći sistem Wodify, a zatim se na dan treninga i prijaviti (SIGN IN) za termin kojem prisustvuju.

U slučaju da je termin popunjen rezervacijama, član se može prijaviti za listu čekanja (WAITLIST). U slučaju otkazivanja rezervacije, svi članovi na listi čekanja primiće mail da je oslobođeno mjesto sa mogućnošću rezervacije. Slobodno mjesto dobiće onaj član sa liste čekanja koji prvi potvrdi svoju rezervaciju.

Savjetujemo da se ne prijavljujete za više termina isti dan ako niste sigurni da li možete prisustvovati treningu. Prijavite se za jedan termin i u slučaju da ne možete stići na njega, otkažite rezervaciju i prijavite se za naredni termin koji vam odgovara.

U slučaju da ne možete rezervisati ili se prijaviti za termin, javite nam se što prije na [email protected] kako bismo vam pomogli u rješavanju problema.

Kašnjenje

Preporučujemo da na termin dođete ranije. Ako ste došli “na vrijeme”, već ste zakasnili.

U slučaju kašnjenja, sa kojim nije unaprijed upoznat trener, slijedi “kocka” 🙂

U slučaju kašnenja dužeg od 10 minuta, sa kojim nije unaprijed upoznat trener, zadržavamo pravo da vam odbijemo učešće u treningu. Ovo je u potpunosti na diskreciji trenera.

Bacanje opreme

Nemojte dozvoliti da prazne olimpijske šipke ili druga metalna oprema padne na zemlju iz bilo kog razloga osim da sačuvate sebe ili druge od povrede.

Odnosite se prema našoj opremi za trening kao da je vaša. Draže nam je da sredstva ulažemo u nabavku nove opreme, nego da ih koristimo za zamjenu opreme oštećene nemarom.

Za one koji budu bacali bučice ili girje na pod sa bilo koje visine iznad koljena primjenjivaće se automatska kazna od 20 burpeeja.

Plaćanje

Zadržavamo pravo da uskratimo učešće u treningu članovima koji kasne sa plaćanjem članarine duže od 7 dana, bez da su nas o tome ranije obavijestili.

Članovi koji kasne sa plaćanjem duže od 15 dana biće automatski deaktivirani u sistemu Wodify i neće moći rezervisati termin, prije nego se riješi pitanje plaćanja članarine.

Ako zbog bilo kojeg razloga morate kasniti sa uplatom članarine molimo vas da nam se javite i da zajednički nađemo rješenje. Nemojte nas dovoditi u situaciju da vas moramo “ganjati” za plaćanje. Javite nam se i sve možemo riješiti na obostrano zadovoljstvo.

Povrat novca

Povrat novca biće moguć jedino u slučaju greške kod naplate.

Nedolazak na trening vas ne izuzima od plaćanja članarine.

Djeca

Djeci nije dozvoljen boravak u prostoru za trening dok je trening u toku.

Djeca moraju biti u stanju da bez nadzora sjede u prostoru za čekanje, što znači da ne ometaju druge, te ne predstavljaju opasnost za sebe ili druge.

Nadzor djece je isključiva odgovornost roditelja.

Molimo vas da djeci ne dajete opremu za trening osim uz dozvolu trenera i uz nadzor roditelja.

Kućni ljubimci

Kućni ljubimci su dobro došli u našem boxu, ali oni koji laju, cvile, skaču ili ujedaju nisu dozvoljeni u boxu.

Psi i ostali ljubimci koji trebaju uzicu, moraju biti na uzici sve vrijeme osim uz izričitu dozvolu trenera.

Zadržavamo pravo da udaljimo ljubimca koji uznemirava ostale članove.

Nadzor ljubimca je odgovornost vlasnika.