Tantum funkcionalni trening je trening snage “core-a” i kondicije. Program dizajniran sa namjerom da izmami što širi adaptacijski odgovor organizma.

Ova vrsta treninga nije specijaliziran fitness program već namjerni pokušaj optimizacije fizičke sposobnosti u svakoj od 10 domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti:  kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, opća izdržljivost, snaga, gipkost, jakost, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža, preciznost.

Trening se bazira na kratke, intenzivne i raznolike treninge.  On vas priprema da budete dobri u više stvari, a ne samo u jednoj. Treninzi se prilagođavaju vama, a ne vi treningu bez obzira da li ste početnik ili napredni vježbač.

Naša specijalnost je izbjegavanje specijalizacije.

Cilj treninga je da vas pripremi za svakodnevne aktivnosti. Ideja je stalno mijenjati treninge, tako da se naše tijelo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Miješajući gimnastiku, dizanje tegova, kardio trening, vježbe sa vlastitim tijelom, pliometriju, funkcionalne pokrete itd. ujedno izaziva vaše tijelo i uči novim vještinama svaki dan. Tantum treninzi jačaju vaš karakter i odlučnost.

Naš trening će vam nedvojbeno pomoći u gubitku kilograma, izgradnji mišićne mase, razvoju snage i kondicije. Ali ti rezultati se najbolje ostvaruju uz pravilnu prehranu.

Karakteristika ovog treninga je korištenje vrlo malo rekvizita u usporedbi sa modernim fitness centrima. Nema mašina, nema ogledala, nema izgovora.